Bleken – Tandartspraktijk Heleen Goedhart – Haarlem

Bleken

Tanden bleken is een snelle oplossing om verkleurde tanden om te toveren in witte tanden. Bij een bleekbehandeling wordt geen gebruikgemaakt van een boor, zoals bij andere cosmetische behandelingen wel het geval is. Verkleurde tanden kunnen bijvoorbeeld ontstaan door slijtage, een ongeval, medicijngebruik of een beperkte ontwikkeling van de tanden.

Afspraken voor thuisbleken
Als u heeft besloten om thuis te gaan bleken maken we met u de volgende afspraken:

  • U komt langs in de praktijk zodat we kunnen kijken of bleken voor uw tanden geschikt is. Is dit het geval, dan maken we een afdruk van uw onder- en bovenkaak voor een speciale bleeklepel (deze zijn meerdere keren te gebruiken).
  • Bij uw volgende afspraak ontvangt u de op maat gemaakte bleeklepels en de bijbehorende gel.
  • We lichten u uitvoerig in over de wijze waarop u thuis uw tanden kunt gaan bleken.

Graag willen we u er ook op wijzen dat veel zorgverzekeraars een deel van de kosten vergoeden, informeer hiernaar bij uw verzekeraar.

Hoe werken bleekbehandelingen?
Verkleuringen op gebitselementen kunnen op twee manieren worden ingedeeld: extrinsiek of intrinsiek. Extrinsieke verkleuringen doen zich voor aan het gebitsoppervlak. Intrinsieke verkleuringen bevinden zich in de microscheurtjes in uw tandglazuur, maar ook diep binnenin uw dentine (laagweefsel onder het tandglazuur).

Met bleektandpasta’s en mondspoelmiddelen kunt u misschien wat van de extrinsieke verkleuringen wegkrijgen, maar alleen met behulp van een echte bleekbehandeling kunt u hardnekkige extrinsieke verkleuringen en de lelijke intrinsieke verkleuringen aanpakken, die maken dat uw gebit verkleuringen vertoont.

Opalescence-gels bevatten een actieve, blekende stof (carbamideperoxide of waterstofperoxide) die door het glazuur heendringt en zo de verkleurde moleculen in uw tand of kies bereikt. De zuurstofmoleculen uit de blekende stof reageren met de verkleurde moleculen in uw gebit en verbreken zo de verbindingen waardoor ze bij elkaar worden gehouden. De zuurstofmoleculen verspreiden zich door het hele gebitselement, hierdoor krijgt u uiteindelijk een stralend witte glimlach.

Opalescence-bleekgel voor thuisbehandeling wordt alleen verspreid via erkende tandheelkundige professionals, voor professionele bleekresultaten. Na de eerste behandeling in de tandartspraktijk kunnen de bleeklepels van Opalescence gemakkelijk thuis worden gedragen. Opalescence tandenbleekgel bevat PF (kaliumnitraat en fluoride), die helpen de gezondheid van het glazuur te behouden gedurende het bleek proces.