Preventie – Tandartspraktijk Heleen Goedhart – Haarlem

Preventie

Voorkomen is beter dan genezen! Een gezonde mond is de basis voor een gezond lichaam.

Goede preventie begint met de dagelijkse verzorging thuis: twee per dag twee minuten elektrisch poetsen en één keer per dag stokeren of ragen. Bij de driemaandelijkse of halfjaarlijkse controle krijgt u de benodigde aanvullende hulp en adviezen en zo voorkomen we samen problemen.

Preventie bij kinderen
Het is verstandig uw kinderen al op jonge leeftijd goede mondgewoonten aan te leren. U kunt er mondproblemen zoals gaatjes en tandvleesontsteking op latere leeftijd mee voorkomen.

Gaatjes en tandvleesontstekingen voorkomen. Hoe doen we dat?

Eerst analyseren
De tandarts, mondhygiënist of preventie assistent kijkt naar poetsgewoontes, mondverzorgingsmiddelen en gewoontes op het gebied van voeding. U krijgt daarna inzicht in het risico dat uw kind heeft op de ontwikkeling van gaatjes en tandvleesontsteking.

Preventieafspraken
Om de mondgezondheid van uw kind te blijven volgen, maken we preventieafspraken. De benodigde frequentie is afhankelijk van het risico dat uw kind heeft op gaatjes (cariësrisico). We bepalen dit risico aan de hand van een wetenschappelijk onderbouwd schema – op basis van onder andere kwaliteit van mondhygiëne, cariësontwikkeling en doorbraak van tanden en kiezen.

Aanvullende preventie in de praktijk
Soms stelt de tandarts of mondhygiënist vast dat een aanvullende behandeling nodig is. Zoals het aanbrengen van fluoride of een sealant, dit is een laklaagje om diepe groeven in de kiezen af te dichten. Deze aanpak kan bijdragen aan een betere bescherming tegen gaatjes.

Volledige vergoeding
Voor kinderen tot 18 jaar worden alle preventieve mondzorgbehandelingen volledig vergoed vanuit uw basisverzekering. U betaalt hiervoor geen eigen risico.

Alle voordelen voor u en uw kind op een rij:

  • Een goed gebit betekent ook een fijne ervaring bij de tandarts
  • Goede poetsers zijn eerder zelfstandig
  • Een gezonde gewoonte zorgt een leven lang voor een gezonde mond

Geef uw kind een gaaf gebit
Dat is toch de beste start die u uw kind kunt geven? Met ons kidspreventieplan leggen we vanaf jonge leeftijd een goede basis voor een gezonde mond op latere leeftijd. Vraag uw tandarts naar meer informatie of maak direct een kidspreventieafspraak. Wij werken samen met u en uw kind aan een gezond gebit.